Primjena tehnika dubinske analize podataka za predviđanje rezultata sportskih natjecanja : diplomski rad - Dolenec, Svibor (S. Dolenec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu napravljena je dubinska analiza podataka zadnjih rezultata utakmica deset godina 1. španjolske nogometne lige. Neobrađeni podaci prikupljeni su s weba te ubačeni u bazu podataka gdje su se određenim upitima izvlačile bitne informacije koje su kasnije korištene za analizu. Prediktivni model rađen je u programskom jeziku R pomoću linearne regresije. Zadatak je bio predvidjeti broj bodova momčadi na kraju sezone samo na bazi njihovih rezultata u prvom dijelu sezone. Nakon unakrsne provjere prediktivnog modela napravljena je analiza te su doneseni zaključci o ponašanju rezultata. Dodatno, sezona 2014. je posebno analizirana zbog svoje uzbudljive završnice te velike medijske praćenosti.