Oblikovanje markera i njihovo praćenje u svrhu preciznog pozicioniranja u sustavu proširene stvarnosti : diplomski rad - Geng, Mladen (M. Geng, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad daje pregled problematike izvedbe sustava proširene stvarnosti. Pobliže opisuje problematiku promjene u marketinške svrhe na mobilnim uređajima u vidu dodavanja virtualnog sadržaja na ulični plakat, prikazanog pomoću mobilnog uređaja. Također, ponuđena je implementacija sustava za praćenje objekta na snimci stvarnog svijeta pomoću računalnog vida