Sustav za obradu i vizualizaciju fizioloških signala u stvarnom vremenu u računalno potpomognutoj psihoterapiji : diplomski rad - Glibić, Marin (M. Glibić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Potražnja za kognitivno-bihevioralnom psihoterapijom stalno raste i daleko nadmašuje raspoloživost terapeuta. Zbog toga se razvila potreba za rješenjem koje će rasteretiti terapeute i dati im više vremena kako bi mogli zadovoljiti stalno rastuće potrebe. Da bi se zadovoljilo potrebama za kognitivno-bihevioralnom psihoterapijom razvijen je sustav za računalno potpomognutu psihoterapiju koji služi za vizualizaciju i obradu fizioloških signala pacijenta. Fiziološki podaci se dohvaćaju koristeći uređaj NeXus-10 koji se s računalom spaja preko USB ili Bluetooth veze. Sustav omogućava terapeutu da u stvarnom vremenu nadgleda fiziološke signale pacijenta i donosi zaključke na osnovu primljenih informacija. Dohvaćene podatke je moguće spremiti na računalo za kasnije pregledavanje i obradu. Da bi se ostvario opisani sustav potrebno je implementirati programski model koji će na optimalan način iskorištavati resurse računala, uvesti višedretvenost i zaključavanje podataka kojima se konkurentno pristupa. Komponente sustava nisu jako ovisne (engl. looselly coupled) i moguće ih je koristiti kao modul u nekim drugim sustavima.