GNSS procedure u zrakoplovnoj navigaciji : diplomski rad - Tomčić, Ivan (I. Tomčić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje sustave koji se koriste u zrakoplovstvu, njihovu primjenu, prednosti i nedostatke, te njihova poboljšanja. Obrađeni su zemaljski radionavigacijski sustavi se koriste za određivanje smjera, te sustavi koji služe za slijetanje zrakoplova. Analiziraju se sustavi satelitske navigacije, GPS, GLONASS i Galileo. Obrađuju se njihove nadopune poput ABAS, SBAS i GBAS sustava. Objašnjenje su procedure u instrumentalnom letenju odnosno prilaženju pisti. Obrađene su prednosti korištenja prostorne navigacije u odnosu na tradicionalne metode radionavigacije u zrakoplovstvu, te se još govori o potencijalnim rizicima korištenja GNSS sustava kao primarnog navigacijskog sustava u zrakoplovstvu. Napravljeno je i mjerenje točnosti pozicioniranja GPS prijamnika sa i bez EGNOS potpore.