Optički reflektometar u vremenskoj domeni : diplomski rad - Mraović, Jure (J. Mraović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu su razmotrene glavne komponente optičkih komunikacijskih sustava i objašnjena su ograničenja koja utječu na duljinu veze. Opisano je nekoliko metoda pogodnih za nadzor optičkih mreža, s naglaskom na mjerenja pomoću optičkog reflektometra u vremenskoj domeni (OTDR). Drugi dio rada posvećen je eksperimentalnoj izvedbi OTDR uređaja. Opisana je konstrukcija generatora impulsnih signala, koji je korišten kao svjetlosni izvor za OTDR. Zadnji dio rada donosi rezultate mjerenja obavljenih pomoću izvedenog OTDR-a, te obradu istih.