Informacijski sustav za oblikovanje, ispunjavanje i analizu računalnih upitnika : diplomski rad - Mišak, Slaven (S. Mišak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Izrada korisničkih obrazaca proizvoljne strukture često može biti zahtjevna. U ovom radu razvijena je programska potpora koja koristi najmodernije tehnologije weba kako bi omogućila intuitivno uređivanje strukture obrazaca, njihovo ispunjavanje ali i analizu unesenih podataka. Tijekom razvoja korišteni su razvojni okviri kao što je AngularJS razvojni okvir za izradu asinkronih web aplikacija koje se izvršavaju unutar Internet preglednika, SignalR razvojni okvir za komunikaciju u realnom vremenu, Service Broker alat za jedinstvenu komunikaciju između sustava i ASP.NET i SQL Server kao pozadinske tehnologije. Podaci su spremljeni u relacijsku bazu podataka za koju je razvijen odgovarajući konceptualni model, a izvedena je u tehnologiji Microsoft SQL Server. Rezultat rada je sustav koji može poslužiti kao potpora procesu stvaranja raznih oblika korisničkih obrazaca s naglaskom na obrasce korištene u kadrovskim procesima.