Generiranje 3DTV sadržaja uz uporabu jedne ili više kamera : diplomski rad - Šefček, Tibor (T. Šefček, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu objašnjeno je kako funkcionira stereoskopija te su dana dva različita načina snimanja 3D videa. Ukratko su obrazložene tehnologije prikaza 3D videa i dan je popis opreme koja je potrebna za snimanje i prikaz 3D videa, a u ovom radu se za snimanje koriste GoPro kamere. U sljedećem poglavlju se uz objašnjenje Matlab koda na primjeru prošlo kroz generiranje 3D videa uz korištenje jedne kamere i uz korištenje dvije kamere. Poslije je provedena analiza u kojoj se opisuju razlike između snimanja s jednom i dvije kamere te razlike između statičnih i dinamičnih scena, a predložene su i mjere za korekciju vizualnih izobličenja.