Aplikacija zasnovana na uslugama Weba orijentirana na pokretne korisnike : diplomski rad - Karin, Ante (A. Karin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Izrada diplomskog rada dotiče se dvaju konkretnih područja u računarstvu: Web usluga i mobilnih aplikacija. Sustav razvijen u sklopu diplomskog rada iskorištava dostupnost lokacijskih usluga mobilnih uređaja novije generacije te mobilnog interneta kako bi, preko mobilne aplikacije (front-end), omogućio korisnicima pregled sadržaja lokacijskog karaktera. Za pohranu i dohvat podatkovnog sadržaja je odgovorna Web usluga koja u razvijenom sustavu predstavlja pozadinsku logiku sustava. Prilikom izrade sustava posebna pažnja se predala pravilima struke pa je tako Web usluga izgrađena višeslojno što omogućava ponovnu iskoristivost pojedinih slojeva u druge svrhe, kao i lakšu nadogradnju. Mobilna aplikacija je razvijena u skladu s oblikovnim obrascem MVC koji jasno odvaja sadržaj i poslovnu logiku od onoga što se prikazuje korisniku, u svrhu lakšeg održavanja i nadogradnje aplikacije.