Sustav za praćenje dlana i raspoznavanje jednostavnih gesti ruke : diplomski rad - Glavak, Mario (M. Glavak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu prikazani su postupci detekcije i raspoznavanja gesti u video sekvencama snimljenima web kamerom. Slike video zapisa se analiziraju pomoću implementiranih metoda iz OpenCV biblioteke (uz korištenje EmguCV .NET wrappera) nizom transformacija. Opisana je i metoda učenja kaskade klasifikatora uz korištenje AdaBoost algoritma i Haarovih značajki. Predstavljeni su opisi korištenih metoda uz primjere zajedno s problemima na koje se naišlo. Također predložena su dodatna rješenja za neke od problema.