Upravljanje položajem servo pogona upotrebom upravljačke jedinice Siemens Sinamics CU320 i i programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 : diplomski rad - Duvnjak, Antonio (A. Duvnjak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ostvareno je upravljanje položajem servo pogona pomoću industrijskog pretvarača SINAMICS S120 upravljačke jedinice CU320 te programljivog logičkog kontrolera S7-1500. PLC i frekvencijski pretvarač komuniciraju putem komunikacijske mreže PROFIBUS standarda. Frekvencijski pretvarač napaja sinkroni motor s permanentnim magnetima. Korišten je TIA Portal v12 u sklopu kojega je obavljeno konfiguriranje i parametriranje PLC-a te konfiguriranje sučelja čovjek-stroj u svrhu nadzora, dijagnostike i upravljanja pomoću HMI-a na prijenosnom računalu. Za parametriranje frekvencijskog pretvarača korišten je STARTER v4.2. U upravljačku strukturu uključen je Basic positioner. Za upravljanje položajem proučene te iskorištene dostupne funkcije (traversing blokovi, izravno zadavanje reference MDI, jog).