Uloga komunikacije u raspodijeljenom sustavu za transkodiranje video sadržaja namijenjenom za primjenu u OTT distribuciji : diplomski rad - Jančec, Marko (M. Jančec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Sa porastom pristupnih brzina Intereta i rastućom popularnošću uređaja sa podrškom za reprodukciju TV i video sadržaja, poput pametnih mobilnih telefona, tableta, igraćih konzola i pametnih televizora, počelo se razvijati tržište OTT (Over-the-top) sadržaja. Osnovna funkcionalnost OTT sustava je transkodiranje i distribucija video sadržaja krajnjim korisnicima. Sustav za transkodiranje distribuirani sustav temeljen na master - slave arhitekturi koji implementira prioritetni raspoređivač poslova. Ovaj diplomski rad bavi se razvojem jednog takvog sustava za transkodiranje. Budući da je sustav razvijao tim studenata, u ovom radu pokriven je razvoj sustava iz perspektive komunikacije - analizirani su načini komunikacije, arhitekture distribuiranog računarstva, protokoli i tehnologije te odabrani najprigodniji. Rad prolazi sve faze razvoja sustava, od analize zahtjeva, projektiranja arhitekture sustava i detaljnog dizajna, implementacije i testiranja.