Povezivanje pametnog telefona i bežične mreže osjetila : diplomski rad - Krmpotić, Goran (G. Krmpotić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: WaspmoteApp omogućava povezivanje pametnog telefona s eksternim osjetilom, prikupljanje podataka s internih osjetila pametnog telefona, pohranjivanje i slanje tih podataka na GSN. S eksternim osjetilom se povezuje preko Bluetootha, dok mobilnom Internet konekcijom preko UDP paketa izmjerene podatke šalje na GSN. Pohranjivanje podataka u bazu podataka kao i njihovo slanje se odvija preko servisa koji se svaki pokreće na svojoj dretvi. Korisnik može izmjerene podatke pregledavati na zahtjev, a ne samo na GSN-u po primitku. Izradom pretplate korisnik određuje što će od podataka biti pohranjivano u bazu podataka i slano na GSN. Aplikacija razlikuje dva tipa korisnika i to administratora i gosta. Administrator ima pristup svim funkcionalnostima aplikacije, dok gost može samo pregledavati podatke na zahtjev uz uvjet da prethodno nije napravljena pretplata jer u tom slučaju mu nije moguće dohvaćati podatke s eksternih osjetila.