Aplikacija za pametne telefone za kupnju posredstvom Interneta : diplomski rad - Dominko, Tena (T. Dominko, 2014)
Sažetak na hrvatskom: BLE je mrežna tehnologija koja za razliku od klasičnog Bluetootha daje manju potrošnju i cijenu, a ne smanjuje doseg signala. BLE koriste iBeaconi za slanje identifikatora koji kompatibilna aplikacija može pretvoriti u lokaciju ili pokrenuti određenu akciju. Spree je e-commerce okvir otvorenog koda koje pruža osnovnu funkcionalnost Internet trgovine i podlogu za jednostavno nadograđivanje. U radu je opisan razvoj hibridne mobilne aplikacije za kupnju posredstvom Interneta. Za izradu aplikacije korišteni su programski okviri Apache Cordova i Ionic koji se zasniva na AngularJS-u. Implementirana aplikacija pruža funkcionalnost pregledavanja proizvoda Internet trgovine, stvaranja narudžbe te određivanje lokacije najbližeg iBeacon uređaja i dohvaćanja pripadajuće kategorije proizvoda.