Obrada podataka o računima za telekomunikacijske usluge : diplomski rad - Vađon, Nino (N. Vađon, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog diplomskog rada bio je u programskom jeziku PL/SQL napraviti procedure za izradu opomena. Kao ulaz u proces izrade koristile su se tekstualne datoteke s podacima o korisniku, načinu dostave opomene i svim nepodmirenim računima. Proces obrade je započeo učitavanjem podataka u memoriju. Nakon provjere i ažuriranja, podaci su spremljeni u tablice u bazi. Izrađena je PL/SQL procedura koja generira XML dokument koristeći podatke iz tablica. Za jednostavnije i preglednije pokretanje procesa napravljena je web aplikacija.