Multifunkcionalna bežična senzorska platforma : diplomski rad - Hrelja, Bruno (B. Hrelja, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izrada multifunkcionalne bežične senzorske platforme. U prvom dijelu definirani su osnovni pojmovi. Objašnjeno je što je to GIS te njegove mogućnosti. Navedeni su zakoni koje treba poštivati u procesu distribucije plina te su prikazane i ukratko opisane metode detekcije istjecanja plina te njihove prednosti i mane. Drugi dio rada opisuje arhitekturu izrađene multifunkcionalne bežične senzorske platforme. Definirane su i opisane komponente platforme. Za svaku komponentu sustava opisana je uloga i važnije korištene tehnologije. Treći dio rada opisuje prednosti i nedostatke platforme uočene prilikom izrade. Navedeni su neki od mogućih slučajeva korištenja te proširenja funkcionalnosti zavisno od potreba korisnika.