Aplikacija za upravljanje performansama projekta : diplomski rad - Bareza, Gordan (G. Bareza, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Projekt je vremenski ograničen pothvat poduzet radi stvaranja jedinstvenog proizvoda, usluge ili rezultata. Kako bi projekti bili uspješno i u roku izvršeni, projektima se određuju upravitelji koji su odgovorni za uspjeh projekta. Upravljanje projektom je primjena znanja, alata i tehnika pri izvršavanju aktivnosti projekta kako bi se zadovoljili njegovi zahtjevi. Kako bi se olakšalo sveopće upravljanje projektima, razvijeni su alati poput ove aplikacije koji omogućuju uvid u performanse projekta. Tri cjeline dijele domenu ove aplikacije. To su projekti, zadaci i osobe koje sudjeluju na projektima. Aplikacija omogućuje korisnicima unos podataka o projektima i zadacima, te analizu tih podataka preko tablica i izvještaja. Neke od funkcionalnosti su dodavanje članova timu, raspodjela projekata na zadatke i pridjeljivanje nositelja tim zadacima, te prijavljivanje obavljenog posla. Aplikacija je izrađena jezikom C# i .NET tehnologijama Entity Framework, MVC i Bootstrap, s alatima Visual Studio i Microsoft SQL Server sa SQL Server Management Studiom.