Utjecaj potrošnje industrijskog postrojenja na prilike u elektroenergetskoj mreži : diplomski rad - Ilić Buljan, Luka (L. Ilić Buljan, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Pregled mogućosti za optimizaciju industrijskog potrošača, te mogućnosti smanjenja angažirane snage u VT i prebacivanje u ST. Analiza prilika u EES s obzirom na opterećenje velikog potrošača električne energije. Budućnost EES sustava s obzirom na promjene u zakonskoj regulativi, direktivama EU, te potrebom za ekološki prihvatljivim izvorima energije.