Demonstracijski alat za upravljanje kvarovima u optičkoj mreži : diplomski rad - Romac, Vid (V. Romac, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je uvid u jedno rješenje distribuirane kontrolne ravnine optičke transmisijske mreže. Simulator jedne takve mreže je prezentiran. Objašnjen je rad čvorova unutar simulacije, poglavito procedure koje se vrše kako bi oni dobili informacije o ostatku mreže. Te informacije im potom služe da izgrade vlastiti model cjelokupne mreže. Svrha toga modela je ispunjavanje prometnih zahtjeva, detekcija ispada te distribuirano upravljanje tim ispadom kroz signalizaciju i preusmjerivanje prometa.