Upravljanje koračnim motorom upotrebom namjenskog kontrolera : završni rad - Marić, Robert (R. Marić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je bilo potrebno realizirati upravljanje koračnim motorom upotrebom namjenskog kontrolera Nanotec SMCI47-S-2 te proučiti algoritme spomenutog upravljanja. Kratko su opisana svojstva i podjela servopogona i nakon toga je dan detaljan opis koračnih pogona kako bi se uvelo u problematiku upravljanja samim pogonom. Rečeno je nešto o njihovoj strukturi i građi kao i o tehničkim podacima. Kratko je opisan izvršni uređaj koračnih pogona, a zatim se ušlo u detaljan prikaz samih koračnih motora. Opisana je podjela koračnih motora, njihovih uređaja za upravljanje i regulacijsko ponašanje. Opisan je i slikama prikazan cjelokupan pogon, u središtu sa namjenskim kontrolerom Nanotec SMCI47-S-2 i programskim alatom Nanopro, koji je bio potreban da se ispitaju programabilne sklopke. Također je rečeno nešto i o samim sklopkama te načinu njihovog upravljanja. Upotrebom programskog alata Nanopro programiran je režim upravljanja koračnim motorom. Eksperimentalno je ispitano djelovanje programa Nanopro na laboratorijskom modelu za testiranje koračnih motora, te su opisane i slikama prikazane funkcije i mogućnosti softvera Nanopro potrebne da bi se motorom upravljalo.