Interaktivna vizualna analiza skupovnih podatka : diplomski rad - Šalković, Domagoj (D. Šalković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada opisali smo osnovne pojmove vezane za područje interaktivne vizualizacije podataka. U početku smo objasnili područje vizualizacije i njegove osnovne grane, te smo opisali tipove podataka i tipove interakcija koji se koriste u interaktivnoj vizualnoj analizi. Fokusirali smo se na područje skupovnih podataka, razjasnili smo što su skupovni podaci i njihov odnos sa drugim tipovima podataka te smo detaljno opisali različite vrste postojećih prikaza koji služe za proučavanje skupovnih tipova podataka. Detaljno smo analizirali novi prikaz Unique Set koji je razvijen u sklopu ovog rada, obrazložili razloge zbog kojih je taj prikaz razvijen i pokazali prednosti i nedostatke novog prikaza. Pokazali smo i kako smo implementirali određene prikaze u već postojeći sustav vizualizacije ComVis. Na kraju smo kroz analizu skupa podataka demonstrirali korištenje implementiranih prikaza za analizu skupovnih podataka.