Višeplatformski mobilni klijent za upravljanje poslovnim procesima : diplomski rad - Belfinger, Ivan (I. Belfinger, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rad daje opis radnog okvira Sencha Touch, načina na koji se razvijaju aplikacije koristeći ovaj radni okvir, načina na koji se aplikacije mogu pakirati, te alata i servisa koji pomažu prilikom razvoja cjelokupne aplikacije. Rezultat rada je mobilna aplikacija za upravljanje poslovnim procesom, koja komunicira sa poslužiteljem i sa njim razmjenjuje podatke. Proces zahtjeva interakciju više korisnika u sustavu. Učinjena je i usporedba dva formata poruka koje radni okvir može koristiti za komunikaciju sa poslužiteljem: JSON i XML. Uz to, učinjena je i usporedba performansi radnog okvira na različim mobilnim platformama.