Sustav za kontinuirano prevođenje i testiranje mobilnih aplikacija : diplomski rad - Kenđel, Siniša (S. Kenđel, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada bavi se spajanjem dva važna razvojna procesa mobilnih aplikacija: proces kontinuirane integracije i proces testiranja. Uobičajena kontinuirana integracija postala je dio svakodnevnice modernog razvoja od velikih sustava do mobilnih aplikacija. Učestalost prevođenja programskog kôda aplikacije i uparivanje sa automatiziranim testovima može dati dovoljno dobar rezultat stanja sustava, no za mobilne aplikacije veoma je važan ljudski faktor i testiranje na više operacijskih sustava pokretanih na pravim fizičkim uređajima. Cilj razvijanog sustava jest nadograditi uobičajeni proces kontinuirane integracije sa korakom testiranja, za čiju se potrebu razvija poseban web sustav za testiranje. Rad opisuje implementaciju sustava koji koristi ASP.NET i Android platformu, te općenite probleme pri razvoju sličnih distribuiranih sustava.