Digitalno mjerenje frekvencije i perioda pomoću CPLD sklopa : završni rad - Benc, Antonio (A. Benc, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijen je model digitalnog sustava za mjerenje frekvencije i perioda te je napravljena njegova implementacija na Xilinx CoolRunner2 CPLD sklopu. Sustav ima mogućnost mjerenja frekvencije u području od 100 Hz do 10 MHz, te perioda u području od 0.1 s do 10 s. Nadalje, sustav samostalno odabire mjerenje frekvencije ili perioda, ovisno o frekvenciji ulaznog signala. Model sklopovlja razvijen je jeziku VHDL i optimiran je za implementaciju na CPLD sklopu CoolRunner2, ali ga je moguće jednostavno implementirati i na drugim programabilnim sklopovima.