Određivanje prostorne dubine pomoću pseudoslučajnih uzoraka : diplomski rad - Ključariček, Igor (I. Ključariček, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Dan je opis i pretpostavljeni princip rada Kinect uređaja. Implementirana je metoda normalizirane križne korelacije koja je potrebna za izračun matrice dispariteta. Opisana je integralna slika, algoritam kojim se optimira NCC-a. Prikazan je kratak uvod u pisanje MEX funkcija koje služe za ubrzanje postojećeg koda u Matlabu. Izvedena su mjerenja i napravljena je statistika implementiranog algoritma normalizirane križne korelacije. Predstavljen je sustav za projiciranje pseudoslučajnog uzorka kao i sam uzorak koji smo projicirali na ravnu površinu zida i lutku. Napravljena je statistika točnosti pseudoslučajnog uzorka kao i sama 3D rekonstrukcija.