Primjena programskog okvira Spring u implementaciji prilagodljive web aplikacije za poticanje narativnih vještina : diplomski rad - Cikojević, Ante (A. Cikojević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: PRIMJENA PROGRAMSKOG OKVIRA SPRING U IMPLEMENTACIJI PRILAGODLJIVE WEB APLIKACIJE ZA POTICANJE NARATIVNIH VJEŠTINA Djeca predškolske dobi, a osobito ona s teškoćama u govornoj komunikaciji, trebaju dodatnu vizualnu podršku u razvoju svojih narativnih vještina. Iz tog je razloga u sklopu ICT-AAC projekta implementirana mobilna aplikacija e-Galerija koja korištenjem slika i simbola djeci olakšava prizivanje prošlih događaja i razumijevanje uzročno-posljedičnog slijeda. Ovaj diplomski rad opisuje postupak izrade web verzije aplikacije e-Galerija uz korištenje programskog okvira Spring. Opisane su i sve prednosti i nedostaci programskog okvira Spring u izradi ovakve vrste web aplikacija. Za pristup podacima korišten je programski okvir Hibernate za objektno-relacijsko mapiranje, a od ostalih tehnologija i programskih jezika Java, Javascript, jQuery, HTML5, CSS3, JSTL, JSP i SQL