Analiza mogućnosti prepoznavanja pokreta korisnika u aplikacijama za potpomognutu komunikaciju : diplomski rad - Cvijanović, Maja (M. Cvijanović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Uobičajeni načini interakcije s aplikacijama za potpomognutu komunikaciju pomoću miša, tipkovnice pa čak i pomoću uređaja osjetljivih na dodir mogu predstavljati značajan problem za osobe s motoričkim poteškoćama. Uređaji za praćenje pokreta korisnika imaju potencijal kao alternativno rješenje za upravljanje aplikacijama za potpomognutu komunikaciju. U ovom su diplomskom radu istražene i analizirane mogućnosti upravljanja aplikacijama pomoću uređaja za praćenje pokreta korisnika Leap Motion i Kinect. Razvijena je pokazna web aplikacija u formi igre s više predloženih načina upravljanja koji omogućavaju korištenje osobama s različitim stupnjevima motoričkih poteškoća. Kroz razvoj aplikacije uspoređene su i mogućnosti uređaja Leap Motion i Kinect. U radu su također opisani i analizirani rezultati korisničke evaluacije razvijenog programskog rješenja.