Primjena modela dubokog učenja na analizu sentimenta izraza hrvatskoga jezika : diplomski rad - Biđin, Siniša (S. Biđin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Uobičajeni postupci analize sentimenta temelje se na rječniku apriornog sentimenta. Problem predstavlja modeliranje sentimenta višerječnih izraza poput ``poprilično dobar'' ili ``nimalo loš'', ali i većih jezičnih jedinica. Opisan je i implementiran postupak učenja reprezentacija riječi prema metodi Colloberta i dr.~(2011) te postupak analize sentimenta višerječnih izraza hrvatskoga jezika modelom zasnovanom na rekurzivnoj neuronskoj mreži prema radu Sochera i dr.~(2012). Navedeni su rezultati učenja reprezentacija riječi na temelju dva različita korpusa i rezultati evaluacije modela za analizu sentimenta nad tri različita skupa za učenje.