Realizacija funkcije čitanja za robota NAO pomoću programa Tesseract : završni rad - Bektešević, Emil (E. Bektešević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je dan pregled rada Tesseracta. Opisana su glavna obilježja Gentoo sustava, te instalacija paketa na istom. Također, opisan je način rada algoritma za predobradu slike, nakon čega je objašnjeno korištenje Aldebaranovih alata za prebacivanje vlastitih programa i third-party softvera na NAO robota. Na kraju su dani i objašnjeni rezultati prepoznavanja papira, a zatim i teksta, u slici.