Lokalizacija letjelice pomoću ugrađenih sonara i kamere : završni rad - Višnjić, Niko (N. Višnjić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Kombinacijom cjenovno pristupačne leteće platforme i adekvatnih senzorskih dodataka, uspješno smo prenamijenili platformu u autonomni leteći sustav sposoban za izvođenje većeg broja zahtjevnijih autonomnih zadataka. Tema ovog završnog rada je ispitivanje mogućnosti i ograničenja korištenja dostupne leteće platforme kao autonomnog letećeg sustava. Koristeći ugrađene senzorske sustave i ugrađivanjem dodatnih sonara na samu letjelicu, moguće je postići zavidne karakteristike u letu na osnovi lako dostupne eksperimentalne platforme. Primjene takvog sustava uključuju istraživanja na području mapiranja i lokalizacije (eng. SLAM - simultaneous localization and mapping), planiranja putanje, izbjegavanja prepreka te mnogih drugih aplikacija letećih vozila.