Zaštita energetskog transformatora pomoću numeričkog releja : završni rad - Gardijan, Boris (B. Gardijan, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Prilikom rada energetskog transformatora mogući su brojni kvarovi i smetnje koji mogu oštetiti transformator i onemogućiti normalan rad elektroenergetskog sustava. Različite vrste zaštita projektirane su s ciljem pravovremenog detektiranja takvih pojava i štićenja transformatora od istih. Suvremeni sustavi zaštite oslanjaju se na tehnologiju numeričkih releja, koji objedinjuju brojne zaštitne i mjerne funkcije u jedan centralizirani uređaj, uz mogućnost podešavanja parametara zaštite od strane korisnika.