Automatsko generiranje korisničke dokumentacije zasnovano na aplikacijskom modelu u okviru razvojne okoline Eclipse : diplomski rad - Stamenov, Sara (S. Stamenov, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Kvalitetna korisnička dokumentacija važan je dio svakog programskog proizvoda. U ovom radu proučavaju se mogudnosti i ograničenja automatskog generiranja korisničke dokumentacije zasnovanog na aplikacijskom modelu koji podržava integrirana razvojna okolina Eclipse. Istražuje se rješenje nastalo u sklopu projekta Ecrit, u obliku Eclipse plugin-a pomodu kojeg se jednim pritiskom na gumb na temelju informacija sadržanih u aplikacijskom modelu generira korisnička dokumentacija. U svrhu proučavanja kako trebaju biti oblikovane aplikacije na kojima bi ovo rješenje bilo primjenjivo, implementirana je Eclipse RCP aplikacija „Krtice“. S druge strane, predložen je koncept za jednostavniju izradu i održavanje korisničke dokumentacije koji se temelji na interaktivnom korisničkom sučelju preko kojeg kreator dokumentacije unosi tražene podatke. Implementaciju predloženog rješenja predstavlja aplikacija „User Manual Manager“.