Određivanje i usporedba performansi TCP protokola u uvjetima prometnog zagušenja : diplomski rad - Klapan, Ante (A. Klapan, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Općeniti model protokola TCP koji je potpuno točan i jednostavan ne postoji. Potrebno je dobro proučiti modeliranje i simulaciju TCP mreže kako bi shvatili dinamiku protokola TCP. Ovaj rad uspoređuje analitičke modele protokola TCP i rezultate dobivene u simulatoru ns-2. Modeli dugačkih prijenosa podataka međusobno su uspoređivani i analizirani, dok je model proizvoljne duljine prijenosa podataka uspoređivan sa rezultatima simulacija. Modeli pokazuju dobro predviđanje propusnosti protokola TCP u različitim uvjetima mreže.