Programsko ostvarenje kriptosustava zasnovanog na eliptičkim krivuljama : završni rad - Kolar, Ana (A. Kolar, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Opis pojma eliptičnih krivulja i objašnjenja matematičkih pojmova uz priložene primjere, potrebnih za razumijevanje teorijske podloge ostvarivanja kriptosustava zasnovanog na eliptičnim krivuljama. Opis kriptosustava za digitalno potpisivanje temeljenog na eliptičnim krivuljama (ECDSA) i opis kriptosustava za asimetrično kriptiranje i dekriptiranje temeljenog na eliptičnim krivuljama (ECIES). Usporedba duljine ključeva i drugih karakteristika s nekim postojećim algoritmima. Opis korištenih slobodno dostupnih biblioteka i korištenih klasa. Opis ostvarene implementacije kriptosustava uz upute za uporabu.