Skladište podataka za restoran : diplomski rad - Tepeš, Tamara (T. Tepeš, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Skladišta podataka sadrže povijesne nepromjenjive podatke koji su izvučeni iz raznovrsnih izvora te se integriraju s postojećim podacima nad kojima se rade analize i popratna izvješća za potrebe organizacije. Cilj ovog rada je izraditi skladište podataka i aplikaciju koja pruža analitičke izvještaje na temelju podataka iz skladišta. U radu je implementirana transakcijska baza podataka te su oblikovani XML dokumenti s podacima prikupljenim praćenjem poslovanja restorana. U skladište su učitavani podaci iz transakcijske baze i XML dokumenata pomoću PL/SQL procedura. Razvijena je aplikacija u APEX-u koja pruža analitičke izvještaje dobivene obradom podataka iz skladišta te je provedena analiza dobivenih rezultata. Uz izvještaje, aplikacija pruža mogućnost unosa, izmjene ili brisanja podataka iz transakcijske baze.