Kriteriji za izbor kogeneracijskog postrojenja na biomasu : završni rad - Tustanovski, Iva (I. Tustanovski, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu analizirane su tehnologije za srednja kogeneracijska postrojenja koja kao gorivo koriste biomasu te su određeni kriteriji za izbor veličine postrojenja. U uvodnom dijelu izložen je teoretski dio o biomasi, a nakon toga su obrađene tehnologije prerade biomase i njihove najčešće upotrebe kao i osnovni tipovi kogeneracijskih postrojenja. Nadalje, opisani su i tehno-ekonomski elementi postrojenja te istaknuti kriteriji po kojima je moguće odabrati optimalnu veličinu postrojenja. Po tim kriterijima analizirano je jedno postojeće postrojenje u Slavoniji, prvo takve vrste u Hrvatskoj, Strizivojna Hrast te donešen zaključak o provedbi takve analize.