Web aplikacija za geolokacijsku pretragu : diplomski rad - Pleša, Davor (D. Pleša, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada bio je osmisliti i implementirati web aplikaciju za geolokacijsku pretragu. Kako bi se željena aplikacija razvila, istraženi su postojeći i javno dostupni servisi za geokodiranje i pružanje usluge web kartografije. Zaključeno je kako preciznost ovakvih servisa još uvijek nije zadovoljavajuća za usluge kod kojih je važna visoka točnost ponuđenih informacija. Činjenica je da su ove usluge, iako sve popularnije, još uvijek u ranoj životnoj fazi. Razvijena web aplikacija kombinacijom podataka iz više servisa te omogućavanjem administratoru nadzora nad podacima i donošenje odluka umanjuje mogućnost pogreške. Daljnjim razvojem servisa o kojima aplikacija ovisi povećat će se i uspješnost razvijene web aplikacije te smanjiti potreba za ljudskim nadzorom.