Otkrivanje teksta neprimjerenog sadržaja postupcima strojnog učenja : završni rad - Vidak, Sven (S. Vidak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Razvoj interneta doprinio je bržoj i učikovitijoj komunikaciji, ali je zbog anonimnosti koju nudi korisnicima također povećao broj nepoželjnih aktivnosti. Cilj je takvu aktivnost u potpunosti spriječiti ili barem minimizirati kako bi korištenje interneta bilo što ugodnije. U okviru ovog rada proučeni su postojeći postupci za klasifikaciju teksta koji se danas standardno primjenjuju u radovima vezanim za to područje. Prikupljena je velika količina podataka koja je tada obrađena te su implementirani neki od najčešće korištenih algoritama strojnog učenja koji se koriste za klasifikaciju teksta. Rezultati koji su dobiveni na temelju skupljenih podataka nisu niti blizu očekivanih te je stoga razmotreno nekoliko načina kojima bi se rezultati mogli poboljšati.