Aplikacija za učenje geodezije korištenjem proširene stvarnosti : završni rad - Delić, Alen (A. Delić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rad obrađuje izradu edukativne aplikacije za Android pokretne uređaje koja koristeći tehnologije proširene stvarnosti integrira prikaz namjene čestica prema Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba (GUP Grada Zagreba), sa slikom stvarnosti koju dohvaća kamera uređaja. U prvom dijelu rada dan je pregled teorije koja je korištena za izradu aplikacije te je opisan model sustava (arhitektura i komponente) i njegova implementacija. U drugom dijelu rada prikazan je kratak opis sustava uz nekoliko primjera korištenja. Aplikacija je predstavljena kao alat koji bi se mogao koristiti kao pomagalo u praktičnom djelu geodetskog obrazovanja za vizualizaciju izmjerenih podataka.