Analiza opterećenja signalizacijskog prometa na PCRF jedinicu u LTE mrežama : diplomski rad - Grabić, Josip (J. Grabić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Broj LTE (Long Term Evolution) korisnika ubrzano raste zbog veće brzine pristupa i manje latentnosti nego što je to slučaj u starijim tehnologijama mobilnog pristupa mreži. Posljedica raste broja korisnika je i povećanje prometa signalizacijskog protokola Diameter. Da bi se omogućila manja cijena prijenosa podataka davateljima usluga, vrlo je važno poboljšati korištenje mrežnih resursa i sprječavati zagušenje u mreži. Cilj ovog diplomskog rada je bio slati Diameter signalizacijski promet i bilježiti ponašanje PCRF (Policy and Charging Rules Function) jedinice. Promet je generiran softverom posebno razbijenim za ovu svrhu, omogućavajući korisniku da bira između raznoraznih modela razdiobe prometa i scenarija.