Procjena pokreta u H.264 i H.265 normama s primjenom na višedimenzionalne medicinske podatke : završni rad - Hunjek, Dino (D. Hunjek, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je bio usporediti dvije norme kompresije podataka, H.264 i H.265. Implementirane su same norme te neki od zanimljivih algoritama korištenih pri predviĎanju slika i ostvarenju kompresije podataka. Algoritmi koji su usporeĎivani su Full Search Algorithm, One at a Time Search Algorithm te Gradient Search Algorithm. Velika primjena novih tehnologija kompresije i prijenosa podataka u medicini pridonosi razvoju cijelog sustava zdravstva. Implementirani algoritmi korišteni su unutar meĎuslikovne predikcije s ciljem rješavanja problema vremenske redundancije. Algoritmima smo traţili vektor pokreta, odnosno predviĎenu sliku koju smo poslije oduzeli od trenutne i predali dalje tu razliku zajedno sa vektorima pokreta. Korišten je osnovni profil pri implementaciji normi te sukladno s njime I i P slike. Nakon same usporedbe zaključili smo kako je H.265 norma kompresije podataka skoro duplo bolje i pametnije implementirana u odnosu na normu kojoj je uzela mjesto, H.264 normu.