Aplikacija za kontekstualni prikaz informacija o izlošcima prilikom posjete muzeju : završni rad - Petrizio, Pia (P. Petrizio, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom obrađen je način izrade web aplikacije za voditelje muzeja u svrhu olakšanog kontekstualnog prikaza informacija o izlošcima prilikom posjete muzeju. Voditelj muzeja moći će stvarati planove prostorija te uređivati njihovu unutrašnjost ovisno o izložbi koja se održava. Cilj je da izgrađena web aplikacija služi kao potpora idejnoj mobilnoj aplikaciji koja će posjetitelju automatski pokazati relevantne informacije o promatranom eksponatu. Kako bi se automatski mogao odrediti posjetitelju najbliži eksponat, svakom eksponatu bit će pridružen vlastiti bluetooth uređaj. Automatsko određivanja posjetitelju najbližeg eksponata vršit će se na temelju očitavanja jačine signala bluetooth uređaja. Web aplikacija izgrađena je koristeći ASP.NET Web API framework u Microsoftovom alatu Visual Studio 2013, a grafički interaktivni dijelovi implementirani su kao jQuery skripte. Web aplikacija oslanja se na bazu podataka razvijenu u je Microsoftovom SQL Server Management Studio.