Detekcija krađe predmeta temeljena na komunikaciji strojeva : završni rad - Pelicarić, Katarina (K. Pelicarić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Pametni uređaji su pametni zato jer su povezani. Rečenica koja najbolje opisuje današnje stanje tehnologije i umreženosti uređaja kao nužnu karakteristiku samog uređaja. Komunikacijom strojeva nastoji se smanjiti ljudska interakcija sa sustavima, kako bi čovjek što više olakšao svoj svakodnevni život. Uporabom raznih osjetila ugrađenih u pokretne uređaje, lako se izvede sustav za detekciju krađe. U ovom radu razvijena je aplikacija za operacijski sustav Android korištenjem akcelerometra i geo-ograde kao sustava za detekciju krađe.