Analiza zaštite transformatorske stanice Zabok 110/35(20)/10 kV : diplomski rad - Vlahek, Krunoslav (K. Vlahek, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisani kvarovi i smetnje koji mogu nastati za vrijeme pogona energetskog postrojenja te djelovanje tih kvarova na elemente. Također, ukratko su opisani načini zaštite dijelova postrojenja od poremećaja koji se u njemu mogu dogoditi. Posebno je opisana zaštita VN i SN vodova, zaštita transformatora, sabirnica i zaštita od zatajenja prekidača. Osim električkih opisane su ostale zaštite transformatora. Napravljena je analiza zaštite u stvarnom postrojenju, transformatorske stanice Zabok 110/35(20)/10 kV. Prikazane su vrste zaštite, opis korištenih uređaja te podešenja njihovih zaštitih, mjernih, nadzornih i upravljačkih funkcija.