Sustav s inercijalnim senzorom za analizu kretanja konja : završni rad - Gospodnetić, Petra (P. Gospodnetić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu postavljeni su temelji za stvaranje sustava za analizu kretnji konja, a bazira se na inercijalnim senzorima. Napravljen je pregled kretnji konja s posebno naglašenim karakteristikama za svaku od tri vrste koraka, pregled inercijskih senzora te je objašnjen princip primjene Kalmanovog filtra. Provedena su mjerenja pomoću akcelerometra na platformi Waspmote v1.1, a dobiveni podaci su potom analizirani pomoću Kalmanovog filtra u programskom sustavu Matlab. Rezultati analize su pomaci i brzine u trenucima očitavanja, a opisani su i predstavljeni pomoću grafova.