Proces provođenja forenzičke analize Android operacijskog sustava : završni rad - Šimić, Valerija (V. Šimić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je obrađen proces forenzičke analize uređaja sa Android operacijskim sustavom. U početku su spomenute smjernice kojim bi se trebale voditi osobe koje provode forenzičku istragu u sklopu digitalne forenzike. Potom je ukratko rečeno o vrstama forenzičkih istraga koje se tiču Android forenzike, podacima koji se mogu naći na uređajima, vrstama memorije i datotečnim sustavima na Androidima te tehnikama akvizicije podataka sa Android uređaja. Zatim je obrađen proces same forenzičke istrage uključujući procedure rukovanja uređajem, pribavljanje podataka sa UMS uređaja, particija sustava i od pokrenutih aplikacija, analizu podataka i izvještaj, te na kraju i primjer napravljene forenzičke istrage opisane kroz izvještaj.