Strojno učenje pravila za klasifikaciju dokumenata : završni rad - Glavina, Stjepan (S. Glavina, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Klasifikacija dokumenata je jedan od osnovnih i najvažnijih problema analize tekstnih dokumenata. Najčešće metode se baziraju na vektorskoj reprezentaciji vreće riječi karakteristične dokumentu i vrlo su učinkovite. Međutim, način rada takvih strojno učenih modela je obično izrazito težak za tumačenje i ručno uređivanje. Zbog toga se predlaže drugi pristup klasifikaciji, a to je uz pomoć pravila. Prednost pravila jer što ih korisnik može lako interpretirati i uređivati. Rad se bavi klasifikacijom uz pomoć pravila u kombinaciji sa strojnim učenjem te uspoređuje učinkovitost sa klasifikatorom baziranim na SVM-u.