Označavanje vrste riječi u hrvatskome jeziku modelom uvjetnih slučajnih polja : završni rad - Crnjak, Vjeran (V. Crnjak, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Označavanje vrste riječi jedan je od osnovnih zadataka u obradi prirodnog jezika i preduvjet za mnoge druge zadatke. U ovome radu opisana je problematika označavanja vrste riječi i dan je pregled osnovnih i naprednih stohastičkih grafičkih modela te njihova primjena na označavanje vrste riječi visokoflektivnih jezika. Opisan je razvoj morfosintaktičkog označivača temeljen na modelu uvjetnih slučajnih polja s ograničenjima i pažljivo su analizirane sve poteškoće prisutne u razvoju.