Rigorozni razvoj programske potpore za scenarij poslovnog procesa : diplomski rad - Maričević, Ivan (I. Maričević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rad na primjeru implementacije verifikacijskog i implementacijskog modela razmatra rigoroznu paradigmu razvoja programske potpore. Pri definiranju verifikacijskog modela rad prezentira kako izvršiti transformaciju sekvencijskog dijagrama u Promela model, koji se zatim verificira alatom za provjeru modela Spin. Rad također definira rješenje koje implementira skup scenarija u jedan zajednički Promela model. Implementacijski model definira implementaciju sekvencijskog dijagrama objedinjujući primjenu TDD-a s paradigmom programiranja s automatima. Primjenu TDD-a uvelike olakšava automatsko generiranje JUnit testova. U sklopu ovog rada je i ponuđeno programsko rješenje koje automatizira navedene postupke.