Obnova postojećih stambenih zgrada i energetska učinkovitost : završni rad - Menix, Ante (A. Menix, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom Završnom radu ukratko je objašnjen energetski potencijal stambenih zgrada i važnost uštede energije u istom području. Do uštede se dolazi energetskom obnovom postojećih stambenih zgrada uspješnom implementacijom određenih mjera. U radu su definirane energetsko – ekonomske mjere, pasivna arhitektura kao mjera, te održavanje tih mjera u zakonodavnim okviru. Naposljetku, navedeni su primjeri energetske obnove stambenih zgrada i uspješna implementacija mjera poboljšanja energetske učinkovitosti. Radom je zaključeno kako postoji veliki potencijal i prilika u uštedi i poboljšanju ekonomske, ekološke i društvene situacije kod energetske obnove stambenih zgrada.