Važnost i metodologija lokalnog energetskog planiranja : završni rad - Gec, Mihaela (M. Gec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana svrha modeliranja energetskog sustava i podjela modela za planiranje s obzirom na različitosti pristupa i metodologije. Posebno su prikazane karakteristike modela LEAP kroz primjer planiranja energetskog sustava Zadarske županije. Na temelju brojnih podataka te izračuna u LEAP-u prikazana je projekcija potrošnje i proizvodnje energije te emisije stakleničkih plinova do 2020 godine. Na kraju su predložene mjere kojima lokalne vlasti mogu povećati energetsku učinkovitost, smanjiti ispuštanje stakleničkih plinova i potaknuti svoje građane da učine isto.